fredag den 30. september 2011

Karamel kage

Denne kage er et sikkert hit - hver gang. Den er super nem at lave, også i store mængder. Jeg har fået den som barn på Falster og opskriften har været flittigt brugt i familien.





















Karamelkage:

150 g margarine
5 dl farin (300 g)
3 dl mel (180 g)
4 tsk vaniljesukker
et drys salt
2 tsk bagepulver
50 g mandler eller andre nødder
50 g solsikkekerner
2 æg

Ovnen opvarmes til 175 grader.
Margarinen smeltes. De tørre ting blandes og margarinen tilsættes.
Nødderne hakkes og kommes i sammen med solsikkekerner og æg.
Hældes i en lille bradepande, godt smurt eller foret med bagepapir.
Bages ca. 30 minutter.
Kagen skal være svampet som en brownie.
Skæres i firkanter ca. 4x4 cm mens den er varm.
Okay, der står 3x3 i den oprindelige opskrift, men den er så god... =)

Tips:
  • Du kan bruge 100 g solsikkekerner og udelade nødder.
  • Hvis farinen er blevet hård kan den opløses i den varme margarine inden det blandes med resten.
  • Dobbelt portion passer til den dybe bageplade - jeg bager altid dobbelt!
  • Skal den med til et arrangement så bag en stor portion og lad kantstykkerne blive hjemme, de svampede midterstykker er de bedste og pæneste.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...