Det blev til kartoffelsuppe (med porrer og pastinak) med bacon, champignon, grillet laks, ananas og ostebrød.
Kartoffelsuppe:
5-6 kartofler, ca. 400 g4 porrer (eller 300 g anden grøntsag efter smag)
25 g smør
3 kviste timian
1 l vand
1 dl piskefløde
Ca. 1 tsk. groft havsalt
Friskkværnet peber
Skræl kartoflerne og skær dem i stykker.
Skær roden af porrerne væk. Skær et snit på langs ned igennem den grønne del af porrerne.
Skyl al jorden væk i koldt vand. Skær porrerne i ringe.
Varm en gryde med smør og steg porrerne klare i det. Skyl timianen og kom bladene i gryden med kartoffelstykkerne og vandet. Læg låg på gryden og kog suppen i ca. 20 minutter, eller indtil grøntsagerne er helt møre.
Blend suppen, til den er jævn. Kog den op med piskefløde og smag suppen til med havsalt og peber.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en hilsen!