Så det blev en hurtig æble crumble, en af de to hurtigste og nemmeste æblekager i min samling (den anden hedder Kajs saftige æblekage - den får i en anden gang). Det gode ved crumble er at der ikke skal æg i, den består af ting mange af os har på lager.
Æble crumble kage:
4 æbler
1 spsk smør
1 spsk smør
1 spsk sukker
1 tsk kanel
1 dl hvedemel
2½ dl havregryn
3 spsk sukker
100 g smør
Tænd ovnen på 190 grader. Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i både. Læg bådene i bunden af et smurt, ovnfast fad. Smelt smør, sukker og kanel i en gryde og pensl æblerne med det.
Bland ingredienserne til smuldredejen (crumble). Arbejd ikke for længe med dejen, den skal have konsistens som krummer. Fordel dejen over æblerne. Kom fadet i ovnen og bag i ca. 35 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en hilsen!