torsdag den 14. februar 2013

Pølsehorn

Mine børn har mange konflikter for tiden. Så jeg har besluttet at de trænger til lidt alenetid med deres mor, hver for sig. Tit er det nemlig når de har været meget sammen, at de begynder at kæmpe om opmærksomhed og mængden af konflikter øges.

Tirsdag hentede jeg Andreas tidligt og så blev der bagt og hygget. Vi bagte speltboller (fra papkasse - dog tilsatte vi fuldkornsmel og sesamfrø) og pølsehorn. Bagefter læste vi "Otto er et næsehorn" i sofaen.

I dag er det Lærkes tur til at komme tidligt hjem. Det er en luksus at lave hyggedage ugen før vinterferien, men jeg håber at tiden er givet godt ud - så ferien bliver mere afslappet fordi "opmærksomhedskontoen" er fyldt lidt op på forhånd.

Pølsehornene blev super gode! Opskriften får I her:

Pølsehorn
24 stk.

24 brunchpølser, kyllingepølser eller 12 almindelige pølser skåret i ½.
50 g margarine
6 dl mælk
50 g gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
200 g durum mel
100 g fuldkornsmajsmel
600 g hvedemel
(man kan erstatte durum og majsmel med hvedemel, eller andre meltyper)
evt. ketchup, revet ost, paprika, salt

Smelt margarinen og tilsæt mælk. Når væsken er lunken hældes den i en røreskål og gæren opløses deri. Tilsæt salt, sukker, durum og majsmel og rør sammen. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og rør godt, enten i røremaskine eller med dejkroge og elpisker.
Stil dejen til hævning under et viskestykke i 30 minutter.
Del dejen i 4 og rul ud til cirkler. Hver cirkel deles i 6 trekanter (pizzastykker) som rulles om en pølse. Der kan evt. kommes lidt ketchup eller revet ost på dejen før den rulles.
Hvis der laves flere slags kan man komme lidt paprika og salt på én af typerne så det er nemt at se forskel.
Pølsehornene lægges på en bageplade med bagepapir og efterhæver ca. 15 minutter.
Bages ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...