lørdag den 23. februar 2013

Mørk chokolade og karamel tærte

Her er den så! Opskriften på den helt fantastiske tærte. Tærten forsvandt lynhurtigt - den er nemlig rigtig rigtig god! Opskriften kommer fra et svensk madblad.


En kakaomørdejsbund, et lag flydende karamelsauce som "oozer" ud af kagen når man skærer et stykke og en lækker, lidt snasket chokoladekagedej med mørk chokolade i, på toppen.

Chokolade karamel tærte:

2½ dl hvedemel
2 spsk sukker
2 spsk kakao
1½ tsk vaniljesukker
100 g smør/margarine
2 æggeblommer
1 spsk vand

1 tube færdig karamelsauce, ca. 2 dl
(opskriften foreslår Ohoj, jeg brugte en Dr. Oetker Toffee Sauce)

Fyld:
2 spsk sukker
2 æg
100 g mørk chokolade (70%)
1 spsk smør/margarine

1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Rør mel, sukker, kakao og vanilje sammen, gerne i foodprocessor. Tilsæt smæret og hak ud i melet til det ligner brødkrummer. Tilsæt vand og æggeblomme og tryk sammen til mørdej. Du må endelig ikke ælte dejen!
3. Tryk dejen ud i en tærteform på 24 cm, et stykke op ad kanten. Sæt i køleskab i 30 minutter.
4. Prik tærtebunden med en gaffel og tryk evt. et stykke alufolie fast langs kanten for t holde den på plads under bagningen. Forbages i den varme ovn i 12 minutter.
5. Fyld: Pisk sukker og æg tykt og luftigt. Smelt chokoladen og smørret sammen i en gryde over medium varme (hold øje med det). Bland forsiktigt chokoladen ned i æggesnapsen.
6. hæld karamelsaucen ud over tærtebunden. Kom fyldet på med en ske så det dækker hele tærten.
7. Bag tærten i 12 minutter. Lad den køle af i formen inden den skæres ud.

Smager himmelsk lun, med vaniljeis!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...