En kakaomørdejsbund, et lag flydende karamelsauce som "oozer" ud af kagen når man skærer et stykke og en lækker, lidt snasket chokoladekagedej med mørk chokolade i, på toppen.
Chokolade karamel tærte:
2½ dl hvedemel2 spsk sukker
2 spsk kakao
1½ tsk vaniljesukker
100 g smør/margarine
2 æggeblommer
1 spsk vand
1 tube færdig karamelsauce, ca. 2 dl
(opskriften foreslår Ohoj, jeg brugte en Dr. Oetker Toffee Sauce)
Fyld:
2 spsk sukker
2 æg
100 g mørk chokolade (70%)
1 spsk smør/margarine
1. Tænd ovnen på 175 grader.
2. Rør mel, sukker, kakao og vanilje sammen, gerne i foodprocessor. Tilsæt smæret og hak ud i melet til det ligner brødkrummer. Tilsæt vand og æggeblomme og tryk sammen til mørdej. Du må endelig ikke ælte dejen!
3. Tryk dejen ud i en tærteform på 24 cm, et stykke op ad kanten. Sæt i køleskab i 30 minutter.
4. Prik tærtebunden med en gaffel og tryk evt. et stykke alufolie fast langs kanten for t holde den på plads under bagningen. Forbages i den varme ovn i 12 minutter.
5. Fyld: Pisk sukker og æg tykt og luftigt. Smelt chokoladen og smørret sammen i en gryde over medium varme (hold øje med det). Bland forsiktigt chokoladen ned i æggesnapsen.
6. hæld karamelsaucen ud over tærtebunden. Kom fyldet på med en ske så det dækker hele tærten.
7. Bag tærten i 12 minutter. Lad den køle af i formen inden den skæres ud.
Smager himmelsk lun, med vaniljeis!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en hilsen!