onsdag den 5. december 2012

5.dec: Jødekager

En småkage der bages her i huset hvert år er jødekager. De er super gode, meget "julede" og nemme at lave. Måske er det fordi jeg er vokset op med dem, men jeg syntes ikke at det er rigtig jul uden dem.



Andrea Jensens Jødekager:500 g mel
250 g margarine
375 g sukker
1 tsk hjortetakssalt
2 æg
+ æg til pensling
sukker og kanel/ sukker og hakkede mandler

Bland mel, sukker og hjortetakssalt sammen. Hak margarinen og gnid den ud i melet. Saml dejen med æggene. Stil dejen i køleskabet i mindst en time.

Rul dejen ud til ca. 2 mm tykkelse. Stik dejen ud i cirkler og læg på bagepapir på bagepladen. Skal du bage en stor portion er det en god ide at tage lidt dej ud af køleskabet af gangen så dejen hele tiden er kold og nem at arbejde med. Pensl med sammenpisket æg, drys halvdelen med sukker og kanel, den anden halvdel med sukker og finthakkede mandler.

Bages ved 200 grader i 6-8 minutter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...