Jeg syntes at der skulle være noget knas til dagene mellem jul og nytår som var lidt mere lødigt end marcipankonfekt og brunkager, så jeg besluttede at lave en portion müslibar. Men det er jo jul, så det endte med en ny variant, med kanel, hasselnødder og rosiner. Mums! Det blev godt.
Juleglad müslibar:
1 dåse kondenseret
mælk2 spsk farin
1 tsk kanel
250 g
havregryn
50 g rice
krispies
75 g
kokosmel
100 g rosiner50 g hasselnødder
50 g pecan
nødder50 g mandler
Nødderne hakkes groft.
Alle de tørre dele blandes i en skål. Den kondenserede mælk, farin og kanel varmes
langsomt op under omrøring. Når den er lun og mere flydende hældes den i
müsliblandingen. Det hele vendes godt rundt så der ikke er "tørre" klumper
müsli. Bredes ud i en lille bradepande eller et ovnfast fad med et stykke
bagepapir i. Trykkes ud til en flad plade. Bages ved 130 grader i 1 time. Det
skal ikke tage farve men bare tørre ud. Lad baren køle af og skær den derefter i
ønsket størrelse med en brødkniv - pladen saves over for at få så lidt spild som
muligt. Pak
müslibarerne i en lufttæt boks eller under plastfilm.
Tips: Der vil altid være en del af pladen der ender som krummer på skærebrættet. Jeg trykker det sammen i en lille plastboks og så spiser jeg af det, og gemmer de "pæneste" barer til madpakken =)
Jeg ønsker dig en rigtig glædelig jul, samt et godt og lykkebringende nytår :)
SvarSletKh Sabrina / brineh.blogspot.dk
Tusind tak og i lige måde!
Slet