Nogle morgener indbyder til friskbagte boller. Sådan en morgen var det i morges.
Men morgenboller skal være hurtige og nemme. Så jeg smækkede en ny opskrift sammen.
Det er en beta-udgave, den skal lige afprøves igen. Men prøv gerne og meld tilbage hvordan det gik.
Der bliver 24 "spis med det samme boller" og jeg brugte mine muffins forme. Skal du ikke bruge så mange boller eller har du kun en muffinsform til 12 stk, så lav en halv portion. Jeg hæver dejen i microovnen og de efterhæver i ovnen, mens den varmer op, med vand i bunden for at lave damp.
Hurtige Morgenboller:
24 stk.
Bages i smurte muffinsforme.
5 dl lunkent vand
1 pk gær
1 tsk salt
1 spsk sukker
1 dl olie
8 dl mel
Smuldr gæren i lunkent vand. Tilsæt resten og rør med dejkrogene til dejen er ensartet og sej. Stil skålen i microovnen og kør i 10 sekunder for fuld effekt. Lad dejen stå i den slukkede microovn i 10 minutter, og kør derefter igen i 10 sekunder. Smør/spray muffinsformen og kom en klat dej i hvert hul med to store spiseskeer. Sæt formen i ovnen og stil et lille ovnfast fad i bunden med 1 liter kogende vand i.
Tænd ovnen på 180 grader og bag i ca. 30 minutter.
Undgå at åbne ovnen i starten, så dampen ikke lukkes ud mens de efterhæver.
Køl af på en rist et øjeblik inden de sættes på morgenbordet.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en hilsen!