2-3 kg nakkefilet har ligget i lage i 12 timer (2 dl vand, 1 dl salt, ½ dl sukker, grøntsager og krydderier kogt op og derefter kølet af inden kødet kom i). Derefter 8-10 timer i stegesoen ved 100 grader. Jeg gemte væsken fra stegesoen og brugte den senere. Så brugte jeg en dry-rub og (min mand) grillede dyret med rygeflis (hickory) i grillen i 1-2 timer. Så kan kødet trækkes fra hinanden med to gafler og den smule sene der var tilbage tog jeg fra. Så fik kødet lov til at trække i egen saft (det fra stegesoen som lige var siet og kogt igennem). Serveret i hjemmebagte burgerboller med sesam. Jeg spiser ikke coleslaw, så her på min tallerken er det råkost. Pomfritterne laver vi i fritøsen som står på grillens ene sidebord.
Kødet blev i den grad godkendt, så jeg følger præcis samme fremgangsmåde til i morgen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en hilsen!