lørdag den 17. august 2013

Chokolade tærte - low carb!

Hvor slemt kan det være at spise low carb mad når man kan få både koldskål, vafler og pandekager til morgenmad, lasagne og wok med nudler til aften og småkager, kiks og chokolade tærte til sjov og ballade?

Vi er ved at få nogle gode opskrifter på hånden som både er low carb og som hele (eller næsten hele) familien kan lide.

En af de opskrifter som er testet og godkendt er chokolade tærten fra All day I dream about food. Den er god! Lidt tung, med masser af chokoladesmag og valnødder. Men desværre med den kølige fornemmelse i munden som kommer af den store mængde erythritol (sukrin). Det gode ved erythritol er at der ingen kalorier er i, at det er naturligt og det ikke påvirker blodsukkeret, men desværre kan man ikke bruge større mængder uden at det føles koldt.


Chokolade tærte (Low carb, glutenfri)

4 store æg
4,75 dl sukrin
½ tsk. vanilje pulver
knivspids salt
2,25 dl mandelmel (ikke malede mandler)
1,25 dl kakao
½ tsk. xanthan gummi
2,25 dl smeltet kokosolie
1,2 dl smeltet sukkerfri chokolade (eller chokolade med +70% kakao)
1,2 dl valnødder eller pecannødder, hakkede

Bages ved 160 grader, formen er en 22 cm springform.
Resten af opskriften finder du HER
(efter aftale med Carolyn bringer jeg oversættelse af ingredienserne men ikke hele opskrifter fra hendes blog)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...