Vi havde en kreativ eftermiddag på arbejdet. Superhyggeligt, vi havde alle sammen forskellige krea-projekter med og så var der te og kage. Vi skal helt sikkert gøre det igen. Hvad lavede jeg så? Det får I at se senere, jeg vil lave lidt mere på det før det vises frem. Men kagen er her:
Chokolade banan kage:
Giver 2 kager.
100 g chokolade
150 g usaltet smør, stuetemperatur
175 g rørsukker
3 æg
175 g mel
2 tsk. bagepulver
25 g kakao
2 store bananer, moste
Til drys:
25 g usaltet smør
2 store spsk mel
1 spsk rørsukker
2 spsk hakkede pecannødder
1. Tænd ovnen på 180c varmluft eller 160c alm. ovn.
Smør 2 aflange forme eller foer dem med bagepapir.
Lav drysset: Gnid smørret ud i melet, tilsæt sukker og hakkede pecannødder.
Smelt chokoladen i mikroovn eller over vandbad.
2. Rør smør og sukker sammen. Tilsæt ét æg ad gangen, pisk grundigt efter hvert.
Sigt mel, bagepulver og kakao sammen og fold det forsigtigt ned i dejen.
Tilsæt de mosede bananer og chokoladen og bland godt.
3. Fordel dejen i de to forme og drys med nøddeblandingen.
Bages i ca. 45 minutter, eller til dejen ikke hænger fast på en stegenål der stikkes i.
Lad kagen køle af på en rist og dæk derefter med folie.
Noter: I min ovn skulle kagen ikke bage så længe, tjek efter 30-35 minutter.
Næste gang tilsætter jeg nok hakket chokolade og nødder til dejen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en hilsen!