tirsdag den 1. oktober 2013

Low Carb Citron Mousse

Denne citron mousse er nem at lave, smager godt og så er den endda low carb - LCHF faktisk. Den har ikke helt samme stive konsistens som mousse med husblas i, men så er det til gengæld meget nemmere at lave - fordi den er uden husblas!


Jeg så en opskrift i et dameblad hvor citron moussen var lavet af græsk yoghurt og flødeskum, og tænkte straks at det kan da laves uden sukker. Jeg kunne ikke få mig selv til at rive siden ud (sad i et venteværelse) så jeg lavede den på slump her hjemme og det blev altså rigtig godt i første forsøg. Familien er ikke glad for ting sødet med ren sukrin, så jeg blander gerne flere sødemidler, men du kan bruge din egen favorit.

LCHF Citronmousse:
4-6 personer

3 dl græsk yoghurt
5 dl piskefløde
revet skal af 1 citron
1 dl citronsaft
½ dl sukrin
2 tsk. perfekt strø
2 tsk. citron olie
evt. flydende stevia eller andet flydende sødemiddel.

Kom citronskal, citronsaft, sukrin og perfekt strø i en lille gryde. Lad det koge op og skru ned på middel/lav varme. Lad siruppen koge ind ca. 10 minutter.
Pisk siruppen og citronolien i den græske yoghurt og smag til med flydende sødemiddel til den ikke er sur (hvor sød den skal være er et spørgsmål om individuel smag).
Pisk fløden til skum og vend sammen med yoghurten.
Kom evt. citronmoussen i serverings glas eller skåle.
Stil moussen på køl i mindst 1 time.
Serveres direkte fra køl.


1 kommentar:

  1. Den lyder rigtigt lækker. den skal jeg prøve at tilberede. tak for inspirration :)

    SvarSlet

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...