Jeg har delt denne opskrift med jer før, men den er altså bare fantastisk! Skal du lave småkager med udstikker så skal dejen være nem at arbejde med og holde faconen når den bliver bagt. Denne dej kan begge dele og derfor er det min "go-to" opskrift.
Jeg bruger den når jeg skal lave "tema" kager til fødselsdage, til småkage-slikkepinde og til pynt selv småkager - et stort hit hos ungerne når vi har gæster med børn. 2-3 plader småkager, 3 skåle glasur i forskellige farver, hele udvalget af krymmel og *meget vigtigt* en voksdug på bordet =) Så er børnene underholdt og lidt senere også pumpet med sukker.
Jeg brugte disse kager til vores vanvittig videnskabs fest, formet som laboratorie kolber med blå væske (noget kemisk og måske farligt?). En advarsel i form af et dødningehovede kom også på fadet.
Vanilje Småkager:
250 g blødt smør/margarine
320 g sigtet hvedemel
125 g flomelis
1 tsk vailjekorn/vaniljesukker
1 spsk koldt vand
1. Tænd ovnen på 170 grader.
2. Rør smør/margarine godt igennem - med håndmixer eller i røremaskine.
3. Tilsæt resten af ingredienserne og rør kort.
4. Tryk dejen sammen og lad den hvile minimum 20 minutter i køleskab,
dejen kan laves i god tid, f.eks. dagen før.
5. Del dejen i to. Rul dejen ud til 3-6 mm tykkelse med så lidt mel som muligt -
den må ikke hænge fast i bordet, men må heller ikke være dækket af et lag mel.
Dejen skal være ensartet rullet så alle småkager har samme tykkelse, så de bager ens.
6. Stik dejen ud til småkager, saml dejresterne og rul ud igen, ind til al dej er brugt.
7. Bages i ca. 10-12 minutter, tiden afhænger af ovnen og tykkelsen på kagerne, så hold
øje med dem. De er færdige når de begynder at tage farve, de må ikke nå at blive brune.
Bag kun én plade af gangen.
8. Lad kagerne køle af på en rist. Pyntes når de er kolde med glasur og evt. krymmel.
Til slikkepinde: Stik dejen ud i cirkler. Læg kagerne sammen to og to, med et grillspyd i mellem. Bages i lidt længere tid da de bliver tykke!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en hilsen!