Den fine chokoladekage som var bunden i laboratoriekagen til Andreas' vanvittig videnskabs fødselsdag lavede jeg også til deres sidste dag i børnehaven. Den dag kom der kokosglasur på, og det var bare rigtig godt! Desværre blev der ikke tid til en fotosession. Men kagen var så god at jeg måtte love at sende opskriften til en af mødrene. Til fødselsdagen var kagen pyntet med whipped frosting og sugarpaste, begge købt i Specialkøbmanden i Rødovre. Whipped frosting fra pulver minder lidt om en swiss meringue frosting, men er uendeligt nemmere at lave, da det bare skal piskes i iskoldt vand. Jeg går helhjertet ind for lidt snyd en gang imellem =)
Chokolade kage:
100 g mørk chokolade
125 g margarine
5 æg250 g sukker
100 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk bagepulver
½ tsk vaniljepulver eller 1 tsk vaniljesukker
Tænd ovnen på 175 grader.
Smelt chokolade og margarine over vandbad. Lad det køle lidt af.
Bland mel, kakao, bagepulver og vanilje i en skål.Pisk æg og sukker stift med håndmixer eller røremaskine.
Hæld langsomt chokoladen i æggesnapsen, mens der fortsat piskes ved lav hastighed.
Sigt melblandingen i skålen og vend forsigtigt dejen sammen, så al melen er indarbejdet, uden at luften røres ud af dejen.
Hæld dejen i en smurt springform. Bages 30-45 minutter. Tjek med en kødnål om kagen er gennembagt. Hvis kagen begynder at blive mørk på overfladen men stadig er våd inden i, så læg folie over kagen resten af bagetiden.
Lad kagen køle lidt af inden den tages ud af formen.
Kagen kan drysses med flormelis, pyntes med frosting eller en glasur af flormelis, kokosmel og kogende vand.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en hilsen!