Opskriften er fra svensk TV, så jeg tillader mig at give jer min oversættelse:
5 æg
20 g gær
6 dl hvedemel
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
280 g smør, stuetempereret
200 g mørk chokolade
1 æg til pensling
Rørsukker til at strø med
1. Slå de 5 æg ud i en røreskål.
2. Bland mel, sukker, salt og gær i og ælt på maskine i ca. 5 minutter på middel hastighed.
3. Tilsæt det bløde smør lidt af gangen i løbet af 5 minutter. Lad maskinen køre 1 minut mere.
4. Dæk skålen med film og sæt den i køleskab natten over, maks 24 timer.
5. Tag dejen ud af køleskabet og hæld den ud på et meldrysset bord. Form til et rektangel.
6. Hak chokoladen groft (brug ikke det fine pulver kun stykkerne) fordel over dejen og fold den sammen. Dejen skal stadig være rektangulær, men arbejd så lidt som muligt ed dejen så den ikke bliver for blød.
7. Skær dejen i 15 strimler og drej dem 2 gange (eller form 15 boller som lægges i smurte briocheforme).
8. Lad briocherne hvile under et viskestykke i ca. 1 time.
9. Opvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.
10. Slå et æg ud og pisk med en gaffel lidt vand og en knivspids salt i.
11. Pensl briocherne med ægget og strø med lidt rørsukker.
12. Bages gyldne midt i ovnen i 10-15 minutter.
20 g gær
6 dl hvedemel
1 tsk. salt
3 spsk. sukker
280 g smør, stuetempereret
200 g mørk chokolade
1 æg til pensling
Rørsukker til at strø med
1. Slå de 5 æg ud i en røreskål.
2. Bland mel, sukker, salt og gær i og ælt på maskine i ca. 5 minutter på middel hastighed.
3. Tilsæt det bløde smør lidt af gangen i løbet af 5 minutter. Lad maskinen køre 1 minut mere.
4. Dæk skålen med film og sæt den i køleskab natten over, maks 24 timer.
5. Tag dejen ud af køleskabet og hæld den ud på et meldrysset bord. Form til et rektangel.
6. Hak chokoladen groft (brug ikke det fine pulver kun stykkerne) fordel over dejen og fold den sammen. Dejen skal stadig være rektangulær, men arbejd så lidt som muligt ed dejen så den ikke bliver for blød.
7. Skær dejen i 15 strimler og drej dem 2 gange (eller form 15 boller som lægges i smurte briocheforme).
8. Lad briocherne hvile under et viskestykke i ca. 1 time.
9. Opvarm imens ovnen til 200 grader varmluft.
10. Slå et æg ud og pisk med en gaffel lidt vand og en knivspids salt i.
11. Pensl briocherne med ægget og strø med lidt rørsukker.
12. Bages gyldne midt i ovnen i 10-15 minutter.
Mums de ser lækre ud :) dem vil jeg prøve at bage .... mon jeg kan bage dem søndag eftermiddag og så have dem med på arbejde mandag?
SvarSletDe er bedst samme dag, men hvis du kan lune dem en smule om mandagen tror jeg det vil gå fint. De kan jo også flækkes og smøres med smør hvis man er til den slags.
Slet