fredag den 31. maj 2013

Mmm gulling!

Når jeg laver kylling kommer jeg altid til at tænke på en gang hvor min nevø T skulle passes hos os. Søster K spurgte hvad vi skulle have til aftensmad og jeg svarede "kylling". Fra den lille fyr på bagsædet lød det helt saligt: "Mmmm gulling!" Nu var Ts livret altså mad, men der var ingen tvivl om at han glædede sig til min kylling.

Kyllingebryst kan hurtigt blive både tørt og kedeligt hvis det tilberedes i ovnen, men ikke når det først er marineret med bl.a. ahornsirup og derefter viklet ind i bacon! Alting smager bedre med bacon..


Marinaden er fra en opskrift med "spareribs & chickenwings" - jeg kan desværre ikke huske hvor den stammer fra. Normalt skriver jeg ind i min kogebog hvor opskrifterne stammer fra (hvis jeg ved det), men her står der ingenting. Jeg har lavet den på slump, med stødt kanel og tørret hvidløg i denne omgang, men I får den originale version:

Ahornsirup marinade:
(god til kylling og svinekød)

2½ dl æblejuice
4 spsk. ahornsirup
2 spsk. olie
2 spsk. soja
1 halveret kanelstang
6 hvidløgsfed m. skal

Put dit kød i en stor skål, tilsæt marinaden og lad det stå i køleskabet 1-2 dage.

I denne omgang hvor jeg brugte kyllingebryst gjorde jeg følgene: Jeg brugte stødt kanel og tørret hvidløg og tilsatte groft knust peber og lidt cayennepeber. Lod det trække ca. 6 timer i køleskab. Viklede bacon omkring hvert kyllingebryst og lagde det på risten i en lille bradepande med halverede cherrytomater i bunden, dryppede med marinaden. Bagte i ovnen ved 220 grader ca. 40 minutter og vende dem efter halvdelen af tiden, hvor jeg igen dryppede med marinaden (husk du må ikke bruge marinaden de sidste 20 minutter da den indeholder rå saft fra kyllingen).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...