søndag den 10. november 2013

Soft Pretzel Rolls

Okay dette vidunderlige bagværk har altså ikke umiddelbart noget dansk navn! Google Translate går helt galt =)

Det er boller lavet med dej der koges i bagepulver vand. Lidt som Bagels eller Soft Pretzels, men formet som boller - ikke som ringe eller kringler.

Hvorom alting er, så smager de forrygende. Ja, de er besværlige at lave og det tager tid. Men de er sprøde udenpå, bløde og lidt seje indeni og så smager de som sagt bare godt. Opskriften fandt jeg via Pinterest, men så lavede jeg den om.. som altid. Jeg er umanérligt dårlig til at følge en opskrift. 


(Undskyld billedet - jeg gik lidt i selvsving med Photoscape, og pludselig var originalen væk)

Soft Pretzel Rolls

20 store boller.

Dej:
50 g frisk gær / 5 tsk tørgær
2 spsk olie
2 spsk honning
4 dl mælk
4 dl vand
2 tsk salt
hvedemel, ca. 1300 g

Vandbad:
2,8 liter vand
1 spsk sukker
½ dl bagepulver

æg + mælk til pensling
groft salt til drys

1. Varm mælk og vand til håndlunkent (37 grader til frisk gær, 40 grader til tørgær)
Mix mælkeblandingen med gær, olie og salt i røremaskinen, eller brug en elpisker med dejkroge og en skål. Tilsæt lidt mel af gangen - først ca. halvdelen, derefter i små portioner ind til dejen slipper skålens sider. Jeg skriver ca. 1300 g, da det er forskelligt fra gang til gang hvor meget mel der skal til. Det afhænger bl.a. af melet og luft fugtigheden i dit køkken.

2. Stil dejen til hævning med et viskestykke over, et lunt sted i køkkenet i ca. 1 time.

3. Del dejen i 20 stykker og læg dem på to stykker bagepapir der er sprayet med bagespray eller smurt med olie så dejen er nem at løfte af. De kan også ligge på et meldrysset bord. lad bollerne hvile i 20 minutter.

4. Imens gøres vandbadet klar. Vand og sukker koges op i en stor gryde, lige før brug kommes bagepulveret i. 

5. Varm ovnen op til 200 grader.

6. Kom bollerne i vandet, 3-4 af gangen. Der skal være plads til at vende dem. Pas på at bollerne ikke mister luften når du tager dem op fra bagepapiret. Kog bollerne ½-1 minut på hver side. Jo længere tid de koges jo sejere bliver krummen. Når de er kogt tages de op med en hulske eller lign. - sørg for at de drypper af inden de placeres på bagepapiret.

7. Pisk et æg og 2 spsk mælk sammen i en skål med en gaffel. Pensl bollerne med blandingen. Klip eller skær tre ridser i hver bolle. Drys med groft salt.

8. Bag bollerne i ca. 20 minutter, til de er brune og lyder hult når man banker på bunden. Bagetiden afhænger meget af din ovn, så hold øje med bollerne.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...