Jordbærrene var en anden historie.. de blev rationeret så jeg kunne bruge dem til pynt =)
Kokosmakroner:
360 g kokosmel
120 g mandler hakket mellemfint i foodprocessor (eller mandelmel, eller mere kokos)
½ tsk. vaniljekorn (eller 1 tsk. vaniljesukker)
1 nip salt
1 dåse kondenseret mælk
1 bæger æggehvide - 40 g (eller æggehviden fra et stort æg)
120 g mandler hakket mellemfint i foodprocessor (eller mandelmel, eller mere kokos)
½ tsk. vaniljekorn (eller 1 tsk. vaniljesukker)
1 nip salt
1 dåse kondenseret mælk
1 bæger æggehvide - 40 g (eller æggehviden fra et stort æg)
Mørk chokolade til pynt.
Bland det hele godt sammen, så al kokosmel er vådt. Sæt kokostoppe på bagepapir med to teskeer/dessertskeer. Bages ved 180 grader i ca. 8 minutter. Bagetiden afhænger meget af ovnen så hold godt øje med første plade, så får du tiden til de næste. Jeg bagte tre plader af denne portion.
Lad kagerne køle af på pladen mens næste pladefuld bages. Derefter sættes de på en rist til de er helt kolde. Dyp bunden af kagerne i smeltet chokolade.Opbevares i en lufttæt beholder.
Tip: Kondenseret mælk kan købes i mange af de større supermarkeder bl.a. Føtex og Superbedst. Det er mælk og sukker der er kogt ind. Kondenseret mælk kan bruges til mange lækre ting, som Key Lime Pie, karameller, Bounty bar, müsli bar, Snickers tærte og meget mere. Har man ikke en butik i nærheden der sælger det, er der flere opskrifter på nettet der fortæller hvor dan man laver det selv.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Skriv en hilsen!