lørdag den 28. december 2013

Flødeost i boller

Jeg havde for meget flødeost i køleskabet. Ved en fejl var der købt to pakker, og da ingen her i huset spiser det råt var det mere end rigeligt.
Så da der blev bedt om boller, tænkte jeg "hvordan mon det virker med flødeost i bolledejen". Svaret er "overraskende godt"!


Flødeosteboller:
(20 store boller)

300 g flødeost
6 dl lunkent vand
50 g gær
2 tsk. salt
4 tsk. sukker
2 dl fuldkornsmel
hvedemel

Brug en røremaskine, eller elmixer med dejkroge. Bland flødeost, vand og gær. Tilsæt salt, sukker og fuldkornsmel - rør godt. Tilsæt hvedemel indtil dejen slipper skålens sider. Lad dejen hæve under et viskestykke i 30 minutter. Form til 20-25 store boller. Lad bollerne hvile 15 minutter på pladen, mens ovnen varmes op til 200 grader. Sæt pladen i ovnen og kast en kop vand ind på bunden af ovnen. Luk hurtigt ovndøren så dampen bliver i ovnen. Bges 20-25 minutter til bollerne er gyldne i bunden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...