lørdag den 28. september 2013

Low carb frugt tærte

Denne frugttærte er lavet uden mel. Uden hvidt sukker. Den er tilnærmelsesvis sund =)


Hvis man tæller kalorier så kan kokossukker byttes ud med Sukrin Gold. Kokossukker har mange kalorier, men et relativt lavt GI (påvirker blodsukkeret mindre end sukker). Nogle lowcarb kure tillader slet ikke frugt og så må man gå udenom denne opskrift. Jeg har også lavet tærten med ren æble, men denne gang blev det æbler, rabarber og hindbær.

Frugttærte med Kokos låg:

4-500 g frugt (f.eks. æble, rabarber, hindbær)
2 tsk. perfekt strø
ca. 2 tsk. kokossukker (alt efter hvor sur frugt man bruger)

125 g margarine
40 g perfekt strø (eller anden sukkererstatning svarende til 100 g sukker)
70 g kokossukker (eller samme mængde Sukrin gold)
3 små æg/ 2 store
60 g mandelmel
1 tsk. bagepulver
125 g kokosmel (revet kokos)

Varm ovnen til 175 grader.
Kom frugt, perfekt strø og kokossukker i et ovnfast fad med høje sider.
Sæt fadet i ovnen mens du laver kokosdejen for at forbage frugten.
Rør margarine, perfekt strø og kokossukker godt sammen. Tilsæt æg og rør igen.
Bland mandelmel og bagepulver og rør det i dejen. Rør til sidst kokosmelet i.
Tag fadet ud af ovnen og kom kokosdejen hen over frugten i små klatter med en spiseske. Jævn dejen ud med bagsiden af skeen.
Bages i ca. 20 minutter til kokosdejen er brun.

Her serveret med græsk yoghurt smagt til med vaniljekorn og flydende sødemiddel. Er også god med en sukkerfri vaniljeis.

Hvis man ikke spiser lowcarb og ikke er på kur, kan man naturligvis bruge sukker. Frugten sødes efter type, ca. 2-3 spsk og der bruges 170 g sukker i dejen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...