torsdag den 31. marts 2011

Foccacia

Friskbagt brød er altid et stort hit! Og det behøver ikke tage lang tid.

Opskrift:

5 dl lunkent vand
50 gr gær
1 dl god oliven olie
2 tsk. salt
mel
olie, salt og rosmarin

Bland vand, gær, olie og salt. Tilsæt mel mens det røres (jeg bruger min Kitchen Aid). Tilsæt mel indtil dejen føles lidt klistret uden at sidde fast på fingrene.

Og nu til det magiske trick:
Sæt dejskålen i mikroovnen (brug en skål der kan tåle mikro) Giv dejen 10 sekunder på fuld styrke. Lad dejen hvile i den slukkede mikroovn i 10 minutter og giv den så 10 sekunder på fuld styrke igen. Nu er dejen hævet som om den havde stået 30 minutter i stuetemperatur!

Pensl en bradepande med olie, hæld dejen i og smør olie over dejen med hænderne. Lav huller med fingrene og drys med salt (helst flagesalt) og rosmarin.

Bages ved 200 C i ca. 30 minutter (bagetiden kommer an på størrelsen af formen - en lille form giver et højere brød som skal bage i længere tid).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Skriv en hilsen!

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...