torsdag den 29. marts 2012

Prinsessedag

Når man har tvillinger sker der jo det at de har fødselsdag meget tæt på hinanden! ;-)
Så i dag var pigerne til prinsessefest i anledning af Lærkes 5 års fødselsdag.


Der var tiara'er til alle (print fra Canon Creative Park) ved ankomsten.

I skattejagten skulle pigerne ud i den fortryllede have og finde 10 prinsesse charms, med ledetråd på bagsiden. Efter skatten var fundet valgte de hver et charm som kom på elastik med perler og blev til en halskæde.
Lærke valgte Ariel! Charmsene er beregnet til krympeplast og er printet fra Disney.


Og så var der selvfølgelig pyntet op med prinsesser og fødselsdagsbanner.



Vi sluttede af med prinsesse cupcakes.
En rigtig god dag, og en meget glad lille pige..

A real princess birthday party. The girls were given tiaras printet from Canon Creative Park. We used the princess charms from Disney for a teasure hunt, and afterwards they were turned into necklases. And ofcourse we had pink princess cupcakes!

tirsdag den 27. marts 2012

Pirat fødselsdag

I dag fejrede vi 5 års fødselsdag for Andreas (det er rigtigt i påsken). Børnehavens drenge kom på besøg til skattejagt, piratmad og giftig kage.

Andreas dækker bord.

Flagbanner





















Giftige cupcakes!





















Banner med piratflag 

Piratflag (lånt)

Bord dækket med SenSen




























Skattekortet, efter det usynlige kryds var varmet frem.

lørdag den 24. marts 2012

Stribet rib

Jeg er i gang med et nyt sæt håndledsvarmere, og kan ikke vente med at vise det til begge er færdige =)

De er hæklet i stribet rib, og opskriften er baseret på en fra bogen "Virka Muddar" af Maria Gullberg (jeg har lånt den via bibliotek.dk). Nu ved jeg godt at der måske er mange som ikke vil kaste sig ud i at hækle efter en svensk opskrift, men da jeg har familie i Sverige (min mormor og morfar boede i Sverige hele min barndom) syntes jeg selv at det var forholdvis enkelt.
Jeg har ikke set bogen på dansk.

Kort fortalt er de hæklet med fastmasker i bagerste lænke (single crochet back loop only). Der hækles skiftevis en række af farve 1 og en række af farve 2. Den farve der ikke hækles med, trækkes med og hækles ind i arbejdet. Når arbejdet når rundt om håndleddet sys det sammen til et rør. Til sidst er der hæklet fastmaske vifter i den ene ende og knopper af stangmasker i den anden. Her har jeg 25 masker og 23 rækker.

tirsdag den 20. marts 2012

Vi øver..

Ind til nu har vi valgt den nemme løsning, nemlig velcro-lukkede sko til ungerne.

Men pludselig en dag forelsker de sig måske i et par sko med snørrebånd, og om bare ét år skal de starte i skole hvor det som bekendt er "slut med snot og snørrebånd" (titlen på en brochure om skoleparathed).

Så vi øver os på at binde snørrebånd - de spiselige af slagsen.

Jeps, der er dømt vingummi pædagogik! Og det virker! To små snart 5-årige øver engageret på at binde sløjfer..

søndag den 18. marts 2012

Spise med Price

Min mands julegave er nu afsluttet! Han fik Spise med Price kogebøgerne og en invitation til at spise på restauranten Brdr. Price.


Først må jeg sige: Nej, vi spiste ikke østers!
Dernæst må jeg bare konstatere at det var virkelig god mad!
Jeg var imponeret hele vejen igennem over hvor velsmagende det hele var. Fra det lille surdejsbrød, der blev serveret helt - på skærebræt, over hovedretterne til de skønne desserter (lemon mareng pie er bare det bedste der findes). Det var ikke fancy, bare enkelt med gode råvarer.
Endnu et spisested vi helt sikkert skal besøge igen.

fredag den 16. marts 2012

Snart Påske

Nu nærmer tiden sig, det er snart påske.

I år er vi ude at rejse i påsken og vi skal afholde 2 x fødselsdag for børnehaven ugen før og naturligvis for familien ugen efter. Tvillingerne bliver 5 år! Så det bliver ikke til den store påske oppyntning i år.

Men det skal ikke afholde mig fra at give jer links til de ting jeg gerne ville lave...

Canon Creative Park har som altid nogle flotte ting, som koster en formue i farvepatroner at printe og tager en halv krig at lave, men hold nu op hvor er det flot!

Brilleting har lavet nogle fine påskemotiver, som kan printes med eller uden farve.

Påskepjatterier er lækkert påskepynt i retro stil.

Spagat har også flotte æg til print HER og HER

Men det bliver først næste år, for nu skal der laves pirat og prinsesse ting i stedet.

The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore

På bloggen Pust til mælkebøtten så jeg denne fantastiske film om at læse bøger. Det er et lille mesterværk!
Jeg giver den hermed videre til jer, og i morgen tidlig skal den vises for mine børn.
Se den! Nyd den! Del den med en du holder af!

tirsdag den 13. marts 2012

Flere håndled

Jeg fik en rest garn og hæklede straks et sæt håndledsvarmere mere.
Disse er helt enkle, det er halve stangmasker i bagerste lænke (half double crochet back loop only).
Jeg er igang med flere.. men det er typisk mig at få en grille og lave det samme i en periode, sidst jeg havde en sådan periode lavede jeg hårbøjler hele tiden. Og nej, jeg får ikke brugt dem så jeg har bestemt ikke brug for flere.
Men er det ikke sådan for mange af os? At det er lysten til at lave og ikke behovet for at have, der driver os til at lave håndarbejde?

søndag den 11. marts 2012

Fugle klokke

Min far laver ogå ting til mig.. jeg har en akvarel og et oliemaleri og så har jeg påfugle og træer i haven, som han har lavet i metaltråd.

Nu har han lavet en fin klokke til at hænge fugle foder kugler op i. Jeg har allerede bestilt flere, for jeg syntes at det vil være så flot med mange klokker i blommetræet. Okay, for at være helt ærlig har han ind til videre lovet mig én mere, men jeg må jo ønske mig klokker til jul og fødselsdag hvert år ind til jeg har nok =)

lørdag den 10. marts 2012

Lyn hurtig krea

Det kan helt sikkert gøres billigere, men så ville det tage laaang tid.

Har du heller ikke altid overskud til at lave krea helt fra bunden?

Jeg faldt for de færdige, selvklæbende stofblomster fra Panduro, købte spænder i Glitter og hep hey! På under to minutter har jeg 6 "hjemmelavede" spænder til lillepigen (og hendes mor, som har et på mens hun skriver dette).

Pris: Blomster 44 kr, spænder 44,70, i alt 14,78 kr per spænde.
Men okay, kunne helt sikket også have være lavet med stofrester og knapper fra gemmerne.


håndledsvarmere

Jeg må skynde mig at sige undskyld, "undskyld".
Jeg har nemlig slet ikke fået vist jer de flotte håndledsvarmere min mor har strikket til mig!
Og de fortjener i den grad at blive vist frem.
Her er de:


Hvis nogen sidder og tænker "hvorfor strikker du dem ikke selv?" så er der en god forklaring, for jo, jeg kan også godt strikke - rimeligt godt faktisk. Men min søde mor strikker bare dobbelt så hurtigt og en smule pænere (meget meget pænere hvis vi taler om flerfarve strik). Så vi har nærmest en aftale.. jeg lader hende om at strikke, hun overlader hæklerierne til mig. Min mormor broderede meget (hun er ikke død, men ser for dårligt til at sy - derfor i datid). Nu er jeg spændt på at se hvad min egen datter ender med at kaste sig over. Måske bliver hun en ørn til at brodere? At hun skal lave håndarbejde ligger lidt i kortene. Jeg er vokset op i en familie hvor alle kvinderne laver håndarbejde. Mor, mormor og fastre har altid haft noget i hænderne og det havde oldemødrene efter sigende også. Glæden ved at bruge sine hænder vil jeg meget gerne give videre til mine egne børn.




fredag den 9. marts 2012

Mmmmm muffins

Der er ikke så meget andet at sige end "Mmmmmmmmmmmmm!"

Opskriften er en jeg har lavet ved ikke at følge (!) en opskrift fra Sif Orellana, hvis i forstår..


torsdag den 8. marts 2012

Dukke dåb

Så er Babyborn dukken klar til barnedåb!
Dette var et monster arbejde! Det har taget for evigt og jeg har holdt flere lange pauser fra projektet, men nu er den klar (silkebåndet i taljen skal lige justeres i længden, men ellers..).


Ifølge Lærke har dukken spugt om den må beholde sin nye kjole på hele tiden, men hun har sagt at den ikke må sove i den. Godt at se at hun opdrager sine dukker fornuftigt =)

Lidt "close ups":






















Opskriften er fra Ingelise (nr 4 - 2000). Jeg bestilte artiklen på bibliotek.dk og den kom med posten få dage senere som fotokopi. Det kan ikke blive meget nemmere!
Der er kyse til, men jeg orker ikke gå igang lige nu! Jeg skal lige have nogle andre projekter over hæklenålen før jeg vender tilbage til den.

Bling bling

Jeg har rigtig mange smykker.. jeg er bare SÅ dårlig til at få dem brugt!
Men disse nye øreringe har jeg faktisk brugt en del.
Det er Pernille Corydon der står bag.
De er lidt magiske, for jeg får så mange komplimenter når jeg har dem på, og hvem har ikke brug for det i disse kolde mørke tider?
Note to self: Giv flere komplimenter!

mandag den 5. marts 2012

Københavns Zoo

Vi har købt årskort til Zoo!
Børnene og jeg har været der 2 gange på 2 uger.
Søndag tog vi far, farfar og farmor med og spiste frokost på Konnild (det der før hed Cafe K).

Jeg syntes at de nye anlæg der efterhånden er kommet til er fantastiske. Der er i langt højere grad en i "gamle dage" tænkt på dyrenes velfærd frem for publikums, og det kan jeg faktisk godt lide. Den nye voliere til flamingoerne er en fantastisk oplevelse - før stod de stakkels dyr i en lille bygning, nu er de ude og man står i volieren sammen med dem, uden glas eller hegn imellem. Og så glæder jeg mig til at de åbner den arktiske ring i oktober.





















Jeg er ikke i tvivl om at årskortet vil blive brugt, farmor og farfar har også købt et, så 2012 bliver zoo-år for vores børn.

Jeg har i øvrigt selv "kørekort" til Zoo, så jeg må undervise i skoleafdelingen. Det er bare alt for længe siden jeg har været der inde. Note to self: Book bioværksted 3! Snart!

søndag den 4. marts 2012

Manchetter

Endnu en gang blev jeg forelsket i en opskrift. Jeg aner ikke hvad jeg skal bruge dem til, har ikke lige tøjet der matcher, men jeg var helt solgt da jeg så disse manchetter, og så måtte hæklenålen igang:

























Opskriften er fra etsy shoppen Hypericumfragile
Jeg tror jeg skal have købt en enkel sort skjorte der til?

Følg via Bloglovin

Follow on Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...